May 3 2024 | 9:27

Kirolak

Obradoirok jaitsieratik ihes egiten du Bilbao Basketen aurka garaipen garrantzitsu batekin (72-75)

Jesus Carames

21ko apirilaren 2024a | 7:12etan.

Obradoirok garaipen erabakigarria lortu du ACB Ligan jarraitzeko borrokan, Bilbao Basketi irabazita, partida estuan.

Obradoirok izerditan egin zuen denboraldiko zortzigarren garaipena lortzeko, baina azkenean ACBn irauteko erabakigarria izan zitekeen partida bat irabazi zuen Bilbon (72-75).

Partidua ondo hasi zen Obradoirorentzat, Pustovyi eta Blazevic erdiguneak buru zirela, eta 11-19eko partzialaren ostean 2-10ko markagailua lortu zuten. Dena den, bilbotarrek partida orekatu zuten lehen laurdenaren amaieran (18-19) eta Pantzarren eraginkortasunari esker aurrea hartu zuen (38-28), bertakoentzat hamar puntuko gehienezko abantaila lortuz. Balantze horretan, Obradoirok erreakzionatu zuen eta atsedenaldian bi puntu baino ez ziren geratu (40-38).

Hirugarren laurdenean oreka mantendu zen, bi taldeek ezin izan zuten lau puntutik gora banandu (59-60 laurdenaren amaieran). Erasoko arrakasta gutxi izan zuen azken laurden baterako dena pendiente geratu zen. Bilbotarrak aurreratu ziren (68-64), baina Obradoirok berdinketa lortu zuen (70-70), eta, minutu bat falta zenean, Scrubben lapurreta bati esker hiru puntura joan ziren (70-73). Tiro libreen trukean, Moncho Fernándezen mutilek aurre egin eta jaitsiera postutik atera zituen garaipena lortu zuten.