Kirolak

SD Amorebietak iraupena zaildu du Valladoliden aurka 0-3 galdu ostean

Jesus Carames

20ko apirilaren 2024a | 4:07etan.

Zornotzak, bolada positibo nabarmen baten ostean, atzerakada gogorra izan zuen salbaziorako borrokan, eta Valladoliden aurka 0-3 erabakigarria galdu zuen lehen zatitik jokalari bat gutxiagorekin.

Kategorian jarraitzeko asmoen partida erabakigarrian, Zornotzak azkenaldian izandako norabide onak kolpe gogorra jasotzen ikusi zuen Lezamako zelaian. Azken 13 puntu posibleetatik 15 bildu zituen taldeak sailkapenean sendotu eta jaitsiera postuetatik urrundu nahi zuen Valladolideko talde bati aurre egin zion.

Polemikak eta kanporatzeak markatutako partida

Partiduaren lehen zatia normaltasunez joan zen erlojuak 41. minutua jo zuen arte. Félix Garretak, urdinen eskemako jokalari giltzarriak, txartel gorri zuzena jaso zuen bigarren zati osoan bere taldea hamar lagunekin utzi zuen falta baten ondorioz. Egoera horrek desorekatu zuen Amorebieta, ordura arte emaitza positiboa lortzeko itxaropenari eusten baitzuen.

Valladoliden eraginkortasuna bigarren zatian

Beste behin, Valladolidek ia berehala aprobetxatu zuen bere nagusitasun numerikoa. Sergio Escudero, Sevillako jokalari ohia, partidaren irudi bihurtu zen bertako taldearen itxaropena lurperatzen zuten bi gol azkar sartuz. Bigarren zatiaren hasieran iritsi zen lehena, eta handik gutxira bigarrena gehitu zen, talde bisitarien eraginkortasuna eta oportunismoa erakutsiz.

Erreakzio saiakerak arrakastatsuak eta azken kolpea

Desabantaila numeriko eta emozional batean egon arren, Zornotza berrantolatzen saiatu zen, gutxienez, garaipenaren gola bilatzeko. Dena den, Valladoliden defentsako sendotasunak eta jokoaren kontrolak itzuleraren zantzurik galarazi zuten. Azken kolpea partidaren azken momentuetan iritsi zen, Valladolidek hirugarren gola sartu zuenean, partida 0-3 izugarriarekin itxiz.

Ondorioak mahai gainean eta etorkizunera begira

Porrot honekin, Zornotzak sailkapeneko hemeretzigarren postuan jarraitzen du, oraindik salbaziotik puntu batera, gaur egun Mirandesek markatuta. Taldearen egoera zaildu egiten da, eta geratzen den partida bakoitza finala bihurtzen da jaitsiera saihesteko borrokan.

Zornotzaren hurrengo konpromisoa erabakigarria izango da eta susperraldi mental eta taktiko garrantzitsua beharko du, bizi duen egoera kaltegarriari buelta eman nahi badiote. Taldeak aurreko jardunaldietan puntu garrantzitsuak lortu zizkion forma berreskuratu behar du eta, batez ere, momentuz jaitsiera postuetatik urrundu zuten defentsako sendotasuna eta erasoko eraginkortasuna berreskuratu behar ditu.